Névadó

Iskolánk 2005. április 22-én hivatalosan felvette az Endresz György Általános Iskola nevet. A névadó ünnepélyen az iskola diákjain és dolgozóin kívül részt vett a község elöljárósága, valamint a magyar repülés és közélet néhány prominens személyiség

 

Az névadó ünnepséget Szabóné Szalai Ilona, iskolánk igazgatója nyitotta meg.
Később Jávor Géza nyugalmazott repülőoktató mondta el az eseménnyel kapcsolatos gondolatait.

Magyar János, a ( MALÉV nyugállományú kapitánya, repülőgép-parancsnok ) tartalmas beszédet mondott az óceánrepülés és a névfelvétel jelentőségéről, felidézte a hajdani eseményeket, méltatta Endreszék teljesítményét. Meg kell említeni, hogy előadása magával ragadta a hallgatóságot, beleértve a legkisebbeket is.
Beszéde végén tolmácsolta a MALÉV New Yorki járata személyzetének üdvözletét.

A ceremónia végeztével diákjaink műsort adtak, mely osztatlan elismerést váltott ki a hallgatóság körében, aminek többen hangot is adtak később.

A névfelvétel alkalmából rendezett pályázatra készült gyermekrajzokból, versekből és makettekből álló kiállítást szintén elismeréssel díjazták a megjelent vendégek.

Farkas Bertalan űrhajós, szintén megtisztelte jelenlétével iskolánkat, a képen éppen autogramot ad.

A pályázatra nevezett legjobb munkák készítői közül öt tanulót sorsoltunk ki, akik sétarepülésen vehettek részt. Az alábbi képeket Noll Batek Kristóf Áron készítette.
A műszerfal részlete
Budaörs madártávlatból
Ez már Felcsút, jobbra fent az iskola épülete
Nem túl gyakran látjuk így Felcsútot